2014-11-23

Nordisk Vinnare 2014 i Norge - blev vår super-duper-champion den 16 november. Det fina höstvädret satte igång husbilsresarsuget hos oss så vi anmälde ett knippe hundar till Lilleström fixade djurvakt och åkte iväg på lördagen upp till Oslo/Lilleström - rena fina vägar med duggregn i luften  - så kul att vara på "rull" igen. Trots att vi var uppe tidigt så hann det bli mörkt  men fint var det där - ljusslingor i träden och ljusgardiner i hallfönstren - såg lite julaktigt ut! Men men inte en enda container för alla dessa bajspåsar som parkeringen svämmade över av - DET var inte kul. Men vi fixade till en god middag, lite glögg innan, promenerade med hundarna och hade det mysigt. Upp tidigt - vi skulle in nästan först i ringen. AnnaCarin från Årjäng var där och en trevlig liten tös från Finland med sin hund. och undrens tid är inte förbi Gastone blev BIR och Nordisk Vinnare och lilla Hanna blev 2:a bästa tik och fick ett cacib!!! Tillbaka till husbilen med hundarna så gick vi tillbaka till hallen och strosade runt lite bland alla försäljare. Vi fick en hink med specialfoder för hundar med rinnande ögon - har inte prövat det ännu. Men vi har ju djur hemma så vi drar hem vid 12-tiden. Kul resa!!

Som en liten förjulklapp har Linalotta Larsson (Melina) börjat löpa och hon är nu parad 2 gånger med Gastone - och slår det inte helt fel ut så väntas valpar runt 22 januari -spännande.

En av våra gamla mycket goda vänner gick ur tiden 1 november och begravning hölls den 21 november  - så fint och vackert. Saxofon musik och piano - det var verkligen vackert.

Men nu ser vi fram mot en inoff valputställning nästa vecka med våra små kleinar och lille Isaac - det blir också spännande!!



2014-10-01

Polen avverkat och det var trevligt och en upplevelse - läs mer här . Vi fick med två UMAVI-champions hem och att den ena var vår egna uppfödning hade vi nog inte trott - men såååå kul. Nu ställer vi husbilen Sune i vinteride och väntar på våren och första utställningen som ska gå till tyska Neumunster igen.

Kaninutställningen gick väl inte så bra - kaninerna var i fällning och dessutom kändes hela tillställningen lite avslagen - ca 200 djur anmälda och det är lite ...mycket bråk om kvalster på kaniner har tydligen gjort ägare oroliga för smitta.

Vi får täta rapporten från Iwar/Tino och Isidore/Perry och vad de utvecklas och blir fina - nya bilder finns under valpköpares bilder - tack Mona och familjen Falk för att ni tar hand om dem så bra.

Vår egen lille Isaac har nyligen fått smeknamnet "Racerknut"- för attans vad han rusar omkring - han har nog fått lite av pappa Uffes duracellblod i sej.

Kleinarna Vicky och Rayan har vi dragit mjölktänder på - en hel del faktiskt. Och redan hade de börjat få beläggning - inte bra , undrar om det är vanligt på den rasen...

Vi har en otroligt vacker höst just nu,några minusgrader i morse men annars plusgrader och strålande sol - hur fin kan inte höst vara - eller hur


2014-09-10

Club show avverkad i Lövstabruk - det var trevligt som vanligt och kul att komma ut lite, har ju inte varit så mycket av det i år.

Våra valpar har flyttat - Iwar som nu heter Tino, flyttade 29 augusti till Huskvarna och Isidore som döpts till Perry flyttade till Stockholm den 5 september - Lite kul här, mamma i familjen heter Melina precis som Isidors mamma - så det kan bli... Bilder från båda finns under valpköpares bilder

Innan jag åkte till Lövstabruk hann vi med en nationell utställning i Backamo - regnet vräkte ner när vi kom, så upp med tält och hämta hundar. Debut för Hannah, det gick bra för båda - BIR till Maggie och reservcert till Hannah - nöjda var vi.

Hösten närmar sej och vi säljer ut höns som vi inte ska behålla - men ack så lite höns och så mycket tuppar..... Får nog bli en och annan tuppmiddag här.

Nu ser vi fram mot att se hur Isaac utvecklas - han kommer att stanna här tillsvidare - spännande

och utställning av kaniner i Kvänum till helgen - fast de fäller tydligen så det blir kanske inte så kul

2014-12-13

Lucia! och egentligen skulle jag väl haft en lussebild här...men den ligger på första sidan.

Istället så berättar jag om valputställningen på Åby - så mycket jag hört om den - och så besviken jag blev. Trångt, olika våningar och hög ljudnivå...

Kennelhosta härjar vilt så in i det sista var vi osäkra på att åka - badade hundarna på lördag kvällen!! Men vi åkte och peppar peppar så har vi inte åkt på något än!

Rayan blev BIR med utmärkt kritik domaren var väldigt förtjust i hans typ och uppförande - Vicky blev BIM med inte riktigt lika bra kritik, lite lång i kroppen och svansen lite lågt ansatt  men med trevligt temperament. Lille lille Isaac blev BIR - nog mest för att han var ensam i rasen, men domaren tyckte han hade potential!

Och så har jag fyllt år - usch 60 år blev det... blommor och presenter  - bland annat en kamera som jag önskat mej så nu försöker jag få ihop det med den ;)

Nu väntar kaninutställning och My Dog - spännande värre!



2014-08-17

Då var tävlingsdebuten klar för våra "kleinar" och de var duktiga!! Inga tävlingsnerver där inte- Rayan kan däremot vara lite väl kaxig mot andra hundar - en snäll 6 mån samojed kom fram och skulle hälsa - jo du  - här hälsar vi på mina villkor säger Rayan och samojeden lägger sej ned - pust vad blir det av denna kaxiga sak. Lilla Hannah fick också vara med och med lite mer träning så kanske hon kan vara med på de stora utställningarna.

Valparna växer på och Iwar är min klara favorit - inte för utställning där blir han nog för stor men som sällskap, en så underbar hund - trygg och företagsam - ja hur go som helst

Nu är anmälan till vår Club Show i Lövstabruk klar och boendet fixat. Jag åker själv med Gaston och Maggie - kul för Gast att komma ut med "mamma" igen. Ser fram mot resan


2014-08-12

Finbesök har vi haft - en av våra gamla valpar har varit på besök - Mosjöns Castellani - Frapino 7 år gammal boendes utanför Vänersborg. Så fin och trevlig, det är härligt när vi får se våra gamla valpar och se hur de har utvecklats - en bild är inte riktigt samma sak. Tack Amanda och resten av familjen för att ni skött om Frappe så bra. Och han var så varsam med valparna.

Våra senaste valpar växer och utvecklas - lite i olika takt. Iwar är mest företagsam och otroligt mysig - glad, kramig och förstår redan en hel del. Man kan sitta en timma och titta på när de busar runt - sen somnar de i en stor hög.

Nu har vi kommit in i en regnperiod inte så kul - blöta hundar ÄR inte roligt - får bara hoppas det blir lite bättre till helgen när Rayan och Vicky ska utställningsdebutera.



 2014-08-05

Valparna växer och tiden bara rusar iväg..... Vi har fortfarande en hane kvar att sälja... Nu går det så fort i deras utveckling - äter mer riktig mat, är ute, leker med boll, tuggar på leksaker lyssnar och kommer när de hör röster. Ja nu är de helt underbart fina.

Vår lilla Mella-Bella har flyttat till Linköping och Kristina. Kristina har blivit fodervärd till Mella och det verkar fungera hur bra som helst. Bilder på Mella och hennes nya liv finns under valköpares bilder och på hennes egen sida.

Våra små kleinspitzar utvecklas också - Rayan är inte den lilla runda björnen som kom hit, nu är han en högbent trulig tonåring, men en underbar "storebror" till valparna, han och Wilma schäfer tar väl hand om dem när de är ute - fint att se

Bosse långt uppe i norr har blivit sjöman - bilder kom häromdagen på Bosse i båt. dessa bilder finns också på hans sidor. Du är en pärla Mauritz med Bosse

Nu ser vi fram mot en liten utställning i Nossebro med Rayan och Vicky samt utställningen i Backamo med Maggie och Hannah. Håll tummarna!!!!


2014-07-14

Då är äntligen båda  våra små vita kleinspitz hemma! Att få hem Vicky från Teneriffa var varken enkelt eller billigt - fel tid på året.. Men tack vare en ny och trevlig bekantskap från Timmele - Tina - så kom Vicky-lilltroll hem förra veckan. Charmören Rayan har varit här några veckor och är en självsäker liten kille och såååå söt! Rayan kom med Lufthansa och det gick fort och smärtfritt att få hem honom, stamtavlan kom några dagar senare och vår egna SKK är supersnabba så han blev fort svensk medborgare. Vicky tar längre tid.... har vi tur får vi hennes papper innan årsskiftet....

Våra små Volpinovalpar växer - fortfarande jämna och fina, en kille blir nog lite mindre men det är marginellt och det kan ju fortfarande ändra sej - de blir ju trots allt bara 2 veckor i morgon. Men så fina söta "korvar" är det och Lina är en jätteduktig mamma

Just nu är det väldigt lugnt på utställningsfronten men vi får väl se om vi kan ta igen det under sensommaren/hösten

2014-07-05

2 juli kom äntligen en liten kull med valpar - så  vi väntat! Lina och Uffe fick till det och 3 st fina pojkar kom till världen. Jämna - vägde nästan samma alla tre - och mycket företagsamma. Ska bli kul att följa dem.

Därför blir det ingen Nolhaga-utställning för oss och hundarna i år - vill inte vara borta så mycket från dem. Men några höns och duvor från oss är med så vi får väl titta till dem


2014-06-23

Neumunster Vänersborg och midsommar allt avklarat i en rasande fart - och hisnande tanke - sommaren vänder och bakom hörnet väntar vintern - nej nej så illa är det inte, men midsommar är ju sommarens stora högtid och lite känns det allt

Neumunster var en trevlig upplevelse och det kommer en liten resedagbok om våra upplevelser därifrån. Väl hemma från Tyskland så laddade om för Vänersborg och det gick ju hur bra som helst där - surprise surprise! - till och med lilla LinaLotta fick sitt första cert och ett cacib och matte jublar- jag visste ju att hon är en stjärna :) BIR och BIM blir vi ju inte varje dag

Och dessutom - vi tror att det ska bli lite valpar också mellan Lina och Uffe - så spännande....

För första gången har vi också fått en skendräktig tik - första gången på alla år, och så hon lurade oss, men god mat fick hon, tjock blev hon och bortskämd så nu väntar tuffare tider för damen i fråga.

Midsommar susade iväg och vi hann nog inte fatta att helgen redan är över - en liten tur med husbilen blev det men annars inga stora utsvävningar.

Nu väntar vi med spänning till början på juli och ser om det kommer några små söta Volpino-valpar.

Glömde ju nästan - vår underbara C-kull med Caramia, Castellani och Clementi fyller 7 år idag - fattar det inte - att lilla valpen Cia fyller 7 år - kram alla mina "bebisar

2014-04-26

Påsken är över och våren är i full gång - härligt och ljuvligt. Att stå under vårt körsbärsträd som är i full blom och fullt med en massa surrande  humlor och bin - det är så fantastiskt att lyssna och titta på.

Under påskhelgen hade vi vår premiärtur med vår nya husbil - nåja ny och ny men ny för oss. Vi bytte ut vår trogna Hobby mot en lite fräschare Carado och premiären gick hur bra som helst så nu väntar vi på att kunna ta en lite längre tur. Men ett tips bara - försök inte ladda mobilen i tv-uttaget i en husbil....... = kortslutning i hela systemet :( Men allt löste sej och man lär av sina misstag

Utställningen i Kista - dit premiärturen gick - var väl inte så kul, inga cert eller ck delades ut och bäst av våra två blev en pälslös liten Maggie med excellent. Men vi träffade Annika och Jane - alltid lika trevligt med en pratstund.

Närmast på tur är en liten utställning för Stina Phaléne - hon med rotborste till svans, jaja undrar vad det kan bli av en sådan hund......

Och naturligtvis - kaninsidan är uppdaterad med härliga bilder på kaninbarn - titta och njut

 2014-05-12

Lidköping avklarad.... trodde nog på ett bättre resultat - aaaargh att det ska vara så svårt att få ett litet cert. Lina fick väldigt bra kritik! men domaren hade en vision av mer päls och ja då blir det "bara" excellent. Vi ska inte klaga det fanns hundar som fick grön flagg och det är verkligen inte kul. Nästa inhemska utställning blir Vänersborg i början på juni - himmel vad fort sommaren rusar iväg.

Lilla Stina glömda jag - hon var ju också på utställning - domaren tyckte att hon har potential men vi måste jobba med attityden!! Hon måste bli lite tuffare och få upp sin lilla rotborst till svans..!

Kaninungarna växer och snart kommer nya härliga bilder på dem, en massa vackra bilder våra höns har jag tagit - men hittar dem inte, får väl ta nya -puh...




2014-03-24

Malmö utställningen och Volpino Sällskapets årsmöte är nu avklarade - med varierande framgång. Malmö gick bättre än väntat men inte så bra som vi är bortskämda med. Melina fick ett VG - halva hunden försvann vid bad och fön... - domaren tyckte hon var lite för overshot för henne, vad det nu betyder. Maggie fick excellent men var övertänd så domaren kunde inte se hennes rörelser ordentligt men vi är nöjda ändå. Och dessutom BIR o BIM hundarna har vår Uffe till pappa så vi känner oss lite delaktiga - hmmm kanske vi ska använda den lille "duracellkaninen" igen....

Årsmötet gick snabbt och var lite rörigt - dåliga telefonuppkopplingar och få deltagare, jag är med ytterligare 2 år..... Lapo fick diplom för årets vinstrikaste Volpino, första gången vi har detta och hann vann med 220 poäng mot 60 för delade 2:a plats hundarna. Det blir svårt för oss att upprepa det 2014

Vår i luften även om det känns kallt i vinden och fåglar och ankor har vårkänslor, bara hoppas att det inte blir för kallt nu när mignonankorna lagt sej på ägg

Nu "lurar" vi på vart nästa utställning blir och om det blir hundar eller kaniner.....


2014-03-11

VÅREN ÄR HÄR..  Sol och lagom varmt, det verkar som det blir en tidig vår. Krokusen slår ut och rosorna har fått knoppar - fast natten till idag var det minus 5.

Vårt KM för kaniner gick väl inte så bra - fällning på våra jättar och poängen rasar men nu planeras redan för nya kaninbarn och parning hit och dit är det i kaningården under sträng övervakning av "husse"

Några kycklingar har sett dagens ljus - säsongens första och mignonankorna lägger ägg vårkänslor både här och där bland våra djur

Förövrigt så är det ganska lugnt just nu- inga utställningar för hundarna har det varit men nu drar säsongen igång....

Årsmöte i Volpinosällskapet står härnäst på listan och en liten tur till Malmö och utställningen där

Fick en del bilder på Bosse  - fortfarande massor av snö långt upp i norr

Skickar ett sent grattis till B-kullen den 13 febr med Bosse, Tino, Harry och lille Poppin och när jag ändå håller på så fyllde även vår G-kull år den 15 febr grattis till Pompom, Siri och Milou och nu den 9:e mars fyllde vår F-kull år - grattis till Mellabella, Farina och Freddy



  2014-01-21

Då har vi dansat ut julen.... och välkomnat det nya året - som kunde startat bättre än så här...

Men vi avslutade det med en liten inoff utställning för lilla Stina i Tibro där hon fick HP och var riktigt duktig

Vi började året med My Dog i Göteborg och det kunde ju gått mycket bättre tycker jag! vi var nere den 5 januari (Volpino ställdes även dagen innan) av 8 hundar fick en (1!!) hund excellent - vår Lapo - resten fick very good, good eller blev diskv. Hårda bud  kan man tycka. De två hundar som blev diskv var de som blev BIR o BIM dagen innan - ja så det kan gå. Vår lilla Pom som bor hos Mirjam var nere bägge dagarna och fick very good bägge gångerna - första gången för Mirjam och det var mycket att tänka på men de var duktiga båda två.

Kylan har slagit till, inte så kallt som i norr, men det räcker här. Vattnet fryser hos kaninerna så det är ett evigt springande med vatten till dem - Runar fryser om fingrarna så han väntar på våren och lite värme men Vackert vitt är det i alla fall.

Nu ser vi fram mot början på februari då det bär iväg på utställning med ett gäng kaniner



Nyheter 2014