Vi har en liten uppfödning i hemmiljö av Volpino Italiano och rent vit Kleinspitz .


2002 kom vi för första gången i kontakt med rasen Volpino Italiano - vi föll direkt för den söta, vita, glada, pigga och mycket charmiga hunden.

Hösten 2002 fick vi vår första lilla vita tik och hösten 2003 fick vi den tik som startade hela vårt nya liv med Volpino Italiano.


Fjughalls Vivace Caressa - Madicken - kom in som ett yrväder och var den charmigaste lilla tik man kunde hitta. Vi åkte på utställningar och började ett nytt liv, träffade nya människor, nya uppfödare både i Sverige och utomlands.


En av de stora tassavtrycken i vår historia med Volpino var nog Världsutställningen i Herning, Danmark, där vi träffade en uppfödare från Italien och därifrån har vi sedan tagit hem 5 st hundar, ytterligare 3 andra hundar från Italien har vi tagit hem.

Det största ögonblicket - hittills - var när vår Gastone del colle degli Ulivi blev Världsvinnare (i vår ras) i Österrike, det tog lååång tid innan man kunde förstå det. Gastone har även blivit Europavinnare och mycket annat. Lapo - vår andra fina och duktiga hane - har också blivit Europavinnare.


Några kullar med valpar har det blivit, några valpar finns kvar här hemma, andra har flyttat. Vi har  bra kontakt med våra valpköpare - även om det gått några år efter vår första kull.

Att ha bra kontakt med sina valpköpare är viktigt och det försöker vi alltid ha.


Vår uppfödning av rent vit Kleinspitz startade 2017 då vi fick vår första kull några dagar in i januari.

Vår första Klein kom hit våren 2014 och han kommer från Bulgarien ett riktigt litet charmknippe - och mycket medveten om det.

2019 fick vi en Europavinnare med vår lilla "Loppa" Viktoria von Zwergen König.


Förutom våra vita luddtussar finns en  liten mycket uppfinningsrik Tysk Jakt Terrier hon har nu blivit jaktmeriterad.

Några kaniner och ett gäng höns fullbordar vårt djurliv här hemma


Madicken - glad busig och alltid på gång. Den absolut bästa nybörjarhund man kan få

En höjdpunkt: Gastone BIM

World Dog Show i Österrike

 Mosjöns Kennel bildades 1994 och vi finns i skogarna utanför Vårgårda.

Strax innan man kommer fram till oss passerar man en liten liten "sjö" som

  kallas Mosjön - därav vårt kennelnamn.