Dags igen för en europautställning och ganska nära!  Och det var väl tur för huga vilka anmälningsavgifter det var..... Inga pengar blev kvar till bensin, ja jo lite blev det ju, vi kom ju fram i alla fall :)

Det var inte bara anmälningsavgifter som var höga - att ta en simpel fika var inte så simpelt 142 sv kr för 2 wienerbröd 1 kaffe och 1 dricka - jaja norrmännen ska ju överleva de också

Och sist men inte minst angående höga avgifter så kom ju parkeringsavgiften till....

Ja vi kom ju upp med husbilen på lördag eftermiddag/kväll, hade försökt få någon klarhet i om det fanns andra ställen att stå på men svaren var zero! Tillslut ringde Runar och fick till svar att det skulle nog finnas plats kostnad 400 sv kr och då ingick ingenting jo vatten kunde man hämta i en kran.

Men det var fullt när vi kom fram så fram på kvällen fick vi se att husbilar ställde sej på den vanliga parkeringen och där skulle man inte få stå men enligt norrmän på plats så var det ok, bara man betalade och det räckte att man betalade för en ruta även om man tog upp två, konstigt, men vi körde på det, 150 kr blev det istället!! Visserligen fick vi parkeringsböter på natten men de plockades bort under dagen...... Däremot var det lite synd om en finsk familj som trodde att det kostade 1000 kr oavsett hur länge man stod så de hade betalat in detta i förskott och var där endast en natt.

Så det kan bli

Domaren var också ett kapitel för sej - inte så bra i våra ögon och en het diskussion på facebook blev det efter hans något hysteriska domslut av Rayan. Tack Iveta, vår bulgariska uppfödare, för en mycket bra artikel som påvisar att en domare ska inte försöka vara annat än just en domare!!

Här kommer några bilder från evenemanget en del tagna av mej och del är lånade av Heidi Wittfoot, Finland


Regnigt och tråkigt var det när vi åkte - här passerar vi Uddevallabron, den är ganska fin tycker jag

Vi lyxade till med ett glas vin (eller två) till maten och Ester ville kolla om det var gott - det tyckte hon inte. Däremot tyckte både Ester och Vera att chips var gott. Ester ser lite sur ut och visar tänderna - men jag tror inte det var meningen :)

Efter en välbehövlig promenad, med livet som insats tar vi oss över vägen vid mässan för att hitta en jättefin promandstäcka utefter ett vattendrag, fyllt magarna med god mat hos både 4- och 2-benta så är det skönt att vila lite

Och Jiennies syster Jiulia fanns också på plats. Lång resväg för henne eftersom hon bor i Finland nu. Söt liten tös

Så är det då söndag och vi är tidigt på plats, väntar i kön utanför i en 30 minuter ungefär men tillslut så kommer vi in och flickorna bus laddar på buren.

Jienni överst och Khajsa under

Utställningen och bedömningen är igång

4 valpar var anmälda och Mosjöns kennel la beslag på platserna 1-3 :) :) kul

Khajsa vann, Jiennie tvåa och lilla Jiulia blev trea

Här står vi i bedömingsordning

Och så här glad blev Tanja när hon blev bästa tik i konkurrensen

2:a blev Pia med sin fina tik Oeyangens Era, Danmark

och 3:a blev faktiskt vår lilla Mosjöns


EUROPAVINNARE

Limoncello Del Colle Degli Ulivi

Roberto Francini Italien

Wishful Thinking Madamigella

Tanja Kaurila Finland

Och glada Pia från Danmark vart så här glad över att bli 2:a eller "nästan vinnare" med premiekort och allt.

Vilken roliga dag vi hade :)


Championklass tikar: överst i bedömningsordning och till vänster placering

1:a Tanja Kaurila med sin fina tik Wishful Thinking Madamigella, Finland

2:a Mosjöns Havannah

3:a Anserinas Alfrida ägare Maija Arkko, Finland